skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

«Марш Рівності» збираються провести в київському метрополітені

16 червня 2024 року “КиївПрайд” організовує Марш рівності. Він відбудеться  вперше від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Окрім цього, планується благодійний фестиваль ЛГБТК+.

Традиційно такі заходи збирають тисячі людей. Проте, в умовах воєнного стану, проведення масових заходів потребує дозволу влади.  Через воєнний стан в країні Марш Рівності організатори хочуть провести у київському метрополітені. 

Організатори “КиївПрайду” розповіли, що 16 травня звернулися до Київської міської військової адміністрації з пропозицією зустрітися й погодити різні варіанти проведення «Маршу рівності». Як кажуть у ГО, зустрічі так не відбулося.

Там «стурбовані» тим, що спілкування з міською владою «вийшло у публічну площину і набуло емоційного забарвлення».

Це пов’язують із тим, що Telegram-канали почали поширювати фейки, які призвели до гострої публічної реакції. Після чого влада відреагувала на ситуацію та опублікувала відповідну заяву. У “КиївПрайді” наголосили, що не зверталися до КМДА з проханням закрити станції метро чи виділити кошти з міського бюджету.

Однак там також вважають, що проведення такого заходу в метро є найбільш безпечним, з огляду на ризики ракетної атаки та посилаючись на «позитивний досвід “ХарківПрайду”.

Київський адвокат Сергій Гула висловився проти проведення подібного маршу.

Коли неадекват – їхнє все! Це в час війни потрібно демонструвати збочення суспільству, і руйнувати народжуваність населення. Повний треш, – написав чоловік.

Скандал із маршем

Співголовами обох подій стали Анна Шаригіна та Софія Лапіна. Обидві вони відомі своїми висловлюваннями ненависті та ворожнечі до військовослужбовців Збройних Сил України.

Лапіна неодноразово брала участь у київських прайдах. Одним з найскандальніших гасел цих заходів стало “Смерть нації, квір ворогам!”.

Таким чином, ЛГБТ-активістки пропагували ворожнечу до суспільної моралі, української традиції та націоналізму.

У березні 2022 року, під час Великої війни, Лапіна на своїй сторінці в Instagram побажала смерті українському воїну Євгену Карасю.

Ще одна співорганізаторка “КиївПрайду” – Анна Шаригіна, також відома скандальними висловлюваннями. У 2023 році вона атакувала та хейтила вже загиблого українського військового.

Зокрема, в соцмережах вона висловила обурення щодо перейменування вулиці Плеханівської в Харкові на честь загиблого Героя України Георгія Тарасенка.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top