skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Пішла з життя начальниця навчального відділу Вінницького «політеху»

Після важкої хвороби, на 65-у році життя, відійшла у вічність начальниця навчального відділу Вінницького національного технічного університету, професорка, Тамара Олександрівна Савчук.

Вінницький політех був для неї і Alma mater, і професійно-кар’єрною сходинкою, і останнім місцем науково-педагогічної діяльності. Тамара Олександрівна у 1983 році отримала вищу освіту з червоним дипломом в університеті. У 1999 році їй присвоєно науковий ступінь кандидата технічних наук. В 2002 році науковиця отримала вчене звання доцента, а в 2017 році – вчене звання професора, інформують у ВНТУ.

За період науково-педагогічної діяльності пані Савчук опублікувала майже півтисячі наукових та навчально-методичних праць. Науково-технічні розробки Тамари Олександрівни, як відповідальної виконавиці державної науково-дослідної роботи, знайшли впровадження у відповідності до пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки в Україні.

Під її науковим керівництвом підготовлено 4 кандидати технічних наук, проводили дослідження 7 аспірантів, більше 30 магістрів.

Хист до активної організаторської діяльності допомогли Тамарі Олександрівні розкрити себе на посаді очільниці навчального відділу ВНТУ, яку займала з 2010 року. Як справжній педагог, головним у викладацькій діяльності бачила кожного студента з його досягненнями та проблемами, які допомагала вирішувати.

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток освіти і науки України, плідну науково-педагогічну та наукову діяльність, за значні досягнення в розбудові університету мала нагороди та відзнаки Міністерства освіти та науки України, Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради, Національної Академії педагогічних наук України. Нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти» МОН України.

Тамара Олександрівна усе своє життя вирізнялася стійкістю характеру, силою духу та наполегливістю, була дуже енергійною людиною, великим працелюбом. А головне – турботливою, чуйною, люблячою дружиною, матусею, бабусею.

Висловлюємо глибоке співчуття родині, близьким та колегам покійної.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top