skip to Main Content

Вінниця сьогодні проводжає на небо двох Захисників

Андрій Гейко був льотчиком в АТО/ ООС, а Євген Глоба боронив відстоював незалежність Батьківщини вже у період повномасштабного вторгнення. Сьогодні обох Героїв похоронять у Вінниці, інформують у міськраді.

Андрій Гейко – капітан Повітряних Сил

Народився у Вінниці 23 лютого 1986 року. Після 9-и класів 20-ї школи навчався у Вінницькому технічному коледжі. Далі закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Андрій був висококваліфікованим льотчиком. Мав досвід пілотування американських винищувачів, який отримав у США. Саме у період цих навчань Андрія й заскочила звістка про напад росії на Україну. Тож незабаром він долучився до захисту її неба. Воював в АТО/ООС у 2015-2016 рр, допоки дозволяло здоров’я. По завершенні військової кар’єри не полишав гуманітарної місії. Разом із миротворцями ООН на гвинтокрилі Мі-8 виконував завдання у Сомалі, Малі, Судані, Центральноафриканській Республіці. Доставляв провізію та обладнання, рятував поранених та вивозив загиблих…

Життя льотчика обірвалося за трагічних обставин у небі над Францією. Це сталося 26 червня цього року під час виконання учбового польоту. Герою було лише 38… Удома на нього чекали дружина і донечка, батьки та сестричка…

Як каже сестра загиблого Героя Марина, Андрій завжди мріяв про небо. Загартовувався не лише фізично, сповідуючи активний спосіб життя, а й завжди добре навчався. Мав і неабиякі лінгвістичні здібності. Володів англійською на рівні носіїв мови.

Церемонія прощання із Андрієм Гейком розпочнеться сьогодні о 10:00 у колонній залі № 2 за адресою: вул. Батозька, 12. Після цього панахиду за загиблим відслужать у церкві, розташованій у Вінницьких Хуторах. Початок об 11:15.

Поховають Героя о 13:00 на місцевому кладовищі (Вінницькі Хутори, вул. Генерала Шаповала).

Євген Глоба загинув на Сумщині

Народився 7 грудня 1987 року у Вінниці. Навчався у 8-й школі, а потому у Вінницькому фаховому коледжі будівництва, архітектури та дизайну КНУБА. Здобув вищу освіту у Вінницькому національному технічному університеті. Працював за спеціальністю у фірмі «ЕкоДім».

Євген Глоба мобілізувався до Збройних Сил України влітку цього року. Разом із побратимами 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади воював на північно-східному напрямку. Загинув 4 вересня біля села Бездрик Сумської області. Воїну навічно залишиться 36 років…

Як розповідає мати полеглого воїна Лідія, Євген багато часу приділяв професійному зростанню. Читав спеціальну літературу, удосконалював майстерність на навчальних інтернет-платформах. Був затятим вболівальником українських команд із футболу та біатлону. У сім’ї ж був гарним сином. Любив проводити вечори із родиною.

Церемонія прощання із Євгеном Глобою розпочнеться о 13:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 70. А о 14:00 заупокійну літургію відправлять у храмі на Старому місті. Чин поховання воїна відбудеться о 15:00 на кладовищі Підлісне.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також:

Коли і за яких обставин закінчиться війна – думки опитаних розійшлися

Вінничанин Роман Ткачук загинув під Бахмутом

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top