skip to Main Content

У Вінниці відкривається фотовиставка “Гвардія опору”

Завтра, 19 вересня, о 15:00 у академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття фотовиставки Віталія Головенька і Аліни Дикої “Гвардія опору”. Вона приурочена до Дня захисників і захисниць України.

Виставка триватиме до 20 жовтня 2024 року. Вхід – вільний.

Про виставку

Фотопроєкт «Гвардія опору» народився завдяки співпраці багатьох людей. Історичні паралелі між подіями минулого та сучасними викликами побачив реконструктор Віталій Головенько. Він разом з Аліною Дикою та Ольгою Маліновською об’єднали зусилля для створення цього проєкту. Аліна підтримала ідею та стала співавтором виставки, а Ольга організувала співпрацю з Національною гвардією України, – інформують у музеї.

Герої фотографій — це захисники та захисниці України, які брали участь у бойових діях. Вони втілюють у собі збірний образ воїнів різних епох — від часів УНР до сучасності. Ці світлини передають силу та стійкість наших воїнів, які стоять на захисті миру і свободи України.

Про авторів

Віталій Головенько – фотограф, член спілки журналістів України, адвокат і реконструктор. З початку повномаштабної війни в Україні активно займається волонтерською діяльністю, засновник благодійного фонду «Куми», який активно підтримує військові підрозділи і не тільки. Це перша фотовиставка Віталія, в якій він намагався передати історичні паралелі між подіями російсько-української війни, яка триває вже не перше століття.

Аліна Дика – професійна фотографиня, волонтерка, авторка фотопроєкту «Повертайся живим. Я на тебе чекаю». Ця фотовиставка – фінальний акорд в її кар’єрі фотографа.

Зараз Аліна повністю присвятила себе психологічній допомозі людям. Працює з жінками, українськими захисниками. Якісно і глибинно підтримує людей в подоланні складних ситуацій в житті, перетворенні болю в рушійну силу. Любить розплутувати складні психологічні запити. Експертка в темі сепарації від батьків. Автор колоди метафоричних карт «Операція сепарація».

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Читайте також:

Діти залишилися без батька – Вінниця прощається із Захисником Сергієм Лочманом

Окупанти стратили мечем обеззброєного українського військового

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top