skip to Main Content

Збираються започаткувати меморіал чемпіона світу Олександра Бондаренка

Більше року тому тодішній президент Вінницької обласної федерації волейболу й нинішній президент волейбольного клубу «МХП-Ладижин» Микола Чумак на одному з зібрань виказав побажання вшановувати пам’ять видатних особистостей Вінниччини. У тому числі, й проведенням турнірів їхньої пам’яті, які у спортивному світі називаються меморіалами. Зокрема, називалось ім’я багаторазового чемпіона світу серед ветеранів і відомого тренера  Олександра Бондаренка.

А вже на установчому засіданні президії обласної федерації волейболу від 22 серпня 2024 року той же таки Чумак озвучив вже конкретизовані наміри проведення меморіалу Олександра Бондаренка. Він не назвав організаторів. Тому зі сказаного можна було зрозуміти, що організатором має бути саме очолюваний Миколою Федоровичем клуб.

Називалась дата проведення Меморіалу Олександра Бондаренка – 21 вересня 2024 року. Чумак тоді сказав, що турнір пройде у форматі трьох матчевих зустрічей. Зокрема, один з кубків меморіалу розіграє клуб української Суперліги – «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця). У матчі, як сказав Чумак, з достойним суперником з числа клубів Суперліги. Президент «Добродія…» Василь Мельникович, який був присутній на засіданні, заперечень не виказав.

Другий кубок розіграє вже чоловіча професійна команда «МХП-Ладижин» у матчі проте аналогічного за рівнем суперника. Нарешті, третій кубок, за задумом Миколи Чумака, розіграють дві авторитетні ветеранські команди.

У такому разі меморіал гармонічно вписується у систему підготовки названих команд до старту чемпіонатів України. Місцем проведення на той момент називався СК «Аква-Він», хоча не виключалась й зала Вінницького національного медичного університету імені Миколи Пирогова.

У відкритому доступі останнім часом будь-якої інформації щодо серйозних намірів щодо меморіалу  знайти не вдалося. Сподіваємось, що хороші наміри набудуть втілення. Хоча б і не 21 вересня.

Довідка

Понад рік тому, на 69 році, пішов з життя віце-президент ВК «МХП-Вінниця», майстер спорту, видатний волейболіст та тренер Олександр Юрійович Бондаренко.

Більша частина кар’єри Олександра Юрійовича пов’язана з тренерською роботою – тростянецька команда «Надбужжя», «Новатор» з Хмельницька, жіночий колектив «Кряж-медуніверситет», «ВНАУ» – теперішній клуб «МХП-Вінниця». 
В останній час пан Олександр працював на посаді віце-президента у клубній системі «МХП-Вінниця». 

Олександр МАЗАН, «СічНьюз»

Читайте також:

Вінницька четвірка акробатів здобула бронзу на чемпіонаті світу серед юніорів

Віцечемпіонка Паралімпіади Марія Шпатківська на «золото» замахнутися не планувала

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top