skip to Main Content

Офіцера запасу ЗСУ визнали винним у державній зраді

За державну зраду засуджено колишнього співробітника «Укроборонпрому», громадянина України. Вироком Дарницького районного суду Києва йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі (з конфіскацією майна). Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

В суді доведено, що у 2022 році 48-річний офіцер запасу ЗСУ та співробітник підприємства оборонного комплексу перейшов на бік ворога – з метою виконання завдання спецслужб рф щодо збирання та передачі їм деталізованих відомостей військового характеру.

Під час весняної кампанії ЗСУ з оборони Київщини обвинувачений передав куратору (посереднику міністерства оборони рф) інформацію про результати ракетних й артилерійських обстрілів столиці та прилеглих територій. Після влучання російської зброї у житлові будинки киян чоловік надіслав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими було завдано удар.

Він повідомляв детальні відомості про позиції, чисельність і маршрути пересування сил оборони. А також розташування блокпостів, інженерних укріплень та складів озброєння на Київщині. Отримані дані ворог використовував для завдавання нових ударів по українських позиціях.

На час слідства чоловік перебував під вартою. У суді свою провину не визнав.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також:

На Вінниччині судять снайпера «народної міліції днр»

«Чим твій син кращий за мене? Нехай там здохне» – погрози вінницькому інтерну

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top