skip to Main Content

Вінницький індустріальний парк отримав фінансування від держави  

Виявляється, важка війна для України – не привід для згортання всебічного розвитку країни. Не так давно наша країна прийняла Державну програму стимулювання розвитку індустріальних парків з відповідним державним фінансуванням.

Вже стало відомо, що Вінницький індустріальний парк, який увійшов до цієї Програми, має отримати 116 мільйонів гривень на облаштування проїзних доріг територією парку. Загальна вартість проєкту облаштування доріг становить 232 мільйони гривень.

Ситуацію коментує заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів:

Державна програма стимулювання розвитку індустріальних парків вирішує суттєву проблему — відсутність необхідної інженерно-транспортної інфраструктури. Підтримка будівництва доріг та інших інфраструктурних елементів створює умови для залучення інвесторів та розвитку бізнесу в різних регіонах. У програмі є запобіжники для ефективного використання коштів — підприємства зобов’язані будувати виробничі площі та залучати учасників. Фінансування здійснюється через державні банки, що дозволяє забезпечити контроль і зручність.

«Програма…» передбачає фінансування одного проєкту на суму до 150 мільйонів гривень на безповоротній основі, покриваючі до 50% кошторисної вартості робіт по облаштуванню території парку, будівництво інженерно-транспортної інфраструктури та приєднання до електромереж. Партнерами її є «Укрексімбанк», «Украгазбанк» та «Ощадбанк України».

Як бачимо, у Вінницького індустріального парку ще залишається резерв для державного фінансування.

Олександр МАЗАН, «СічНьюз»

Читайте також:

А де кнопка «Я подумаю»: у «Дії» запустили шлюб за 30 хвилин

Як захиститися від фейкових листів зі шкідливим програмним забезпеченням

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top