skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Пропонують присвоїти звання Героя єдиному бійцю, який вийшов з “Азовсталі”

Олександр Сергійович Іванцов – луганчанин, якому пропонують присвоїти звання Героя у петиції до Президента Героя України. Захисник наразі живий і здоровий, а його героїчна біографія і військовий шлях є красномовним підтвердженням цієї пропозиції.

Повернувся із-за кордону

Олександр став на захист України у лавах славетного батальйону «Азов» ще у 2015 році. Після початку повномасштабної агресії покинув високооплачувану роботу за кордоном на цивільному судні, де працював після звільнення з військової служби, і терміново повернувся в Україну.

Олександр одразу полетів гвинтокрилом на прорив до оборонців «Азовсталі». Успішно потрапивши до окупованого міста, приєднався до захисників Маріуполя, разом з якими брав участь у надважких боях – росіяни мали сил і озброєння в десятки разів більше, ніж оборонці міста.

Проявив себе, як лідер та командир із потужним стратегічним мисленням, здатний холодним розумом оцінити ситуацію і ухвалити найбільш вдале рішення. Підтримував моральний та психологічний стан братів по зброї. У момент, коли на позиції почалася пожежа, і підрозділ з великими втратами опинився в фактично глибокому тилу ворога, переконав одного з бійців не здаватися в полон, а разом прориватися на «Азовсталь», – йдеться у петиції.

Знищив десятки ворогів, врятував побратима

Три доби вони переміщувалися територією, яку повністю контролював ворог, рухалися вночі, аби залишатися непоміченими. Але, навіть попри всі перестороги, їм двом довелося приймати бій.

Завдяки тактичній грамотності Іванцова та залізній витримці його побратима, який уміло виконував накази, бійці таки дісталися «Азовсталі». Приєднавшись до гарнізону, Олександр брав участь у боях, у яких знищив десятки і десятки ворогів. Врятував побратима, на якого після авіаудару впали плити розбитої будівлі.

Відмовився йти у полон

18 травня 2022 року вирішив не виходити у полон разом з гарнізоном, а вибиратися з окупованої території самостійно. Отримавши на це дозвіл командира, облаштував собі сховище, де тиждень збирався з силами, продумував маршрут та правдоподібну легенду. Подолавши близько 200 км окупованої ворогом території та успішно пройшовши фільтрацію у таборі ворога, вийшов на підконтрольну нам територію. Одразу після курсу реабілітації повернувся до війська – нині служить у лавах 3 окремої штурмової бригади.

Олександр Іванцов – людина, про чию історію мало зняти фільм чи писати книги. Його гострий розум, сила духу, патріотизм, рішучість та холоднокровність – це ціннісний орієнтир для сучасних українців. І приклад, який необхідно наслідувати, якщо ми все ж таки хочемо виграти цю війну, – наголошує автор петиції Анастасія Шендибило.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також:

На війні втратив зір, пішла дружина – про долю Захисника із Вінниці

Журналісти «СічНьюз» виявили схему, як українці добровільно фінансують російських військових

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top