skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Вінничанин отримав травму через вибух тренувальної гранати

Це сталося на території одного з домоволодінь в обласному центрі. Під час відпочинку 44-річний чоловік узяв до рук гранату, витягнув запал, після чого боєприпас вибухнув. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Як встановили правоохоронці, у руках потерпілого вибухнула імітаційно-тренувальна граната. Внаслідок необережного поводження з боєприпасом чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді травми пальців лівої руки та був госпіталізований.

Під час огляду будинку, в одній з кімнат, яка використовувалась потерпілим для зберігання речей, слідчі виявили понад три сотні набоїв різного калібру до автоматичної зброї. Вилучене направили на експертизу.

За цим фактом поліція розслідує провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Джерело походження та мета зберігання боєприпасу й набоїв наразі встановлюються. Отже, навчальні гранати також вимагають обережного та вмілого поводження. Інакше можуть становити небезпеку.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також:

Чим небезпечні залишки касетних боєприпасів, які знаходять на Вінниччині

Підробили рішення Вінницької міськради, щоб привласнити земельну ділянку

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top