skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Тріумф Лобановського і Блохіна: у цей день в 1975 році «Динамо» виграло Суперкубок УЄФА

Я ще не народився, коли стався найбільш значимий тріумф українського футболу. Але багато про це читав і передивлявся відеоматеріали. Особливо шедевральний гол мюнхенцям лідера «динамівців» Олега Блохіна, який назавжди увійде в історію світового футболу. Це було не гірше, ніж наступні сольні проходи і блискучі м’ячі Дієго Марадони чи Ліонеля Мессі.

Саме в цей день, шостого жовтня, в 1975 році «Динамо» (Київ) на чолі із тренером Олегом Лобановським виграло Суперкубок УЄФА, а стотисячний «Республіканський» стадіон був однією родиною. Трофей було розіграно у двоматчевому двобої між переможцем Кубка європейських чемпіонів «Баварією» (Мюнхен) та переможцем Кубка володарів Кубків УЄФА «Динамо» (Київ). За підсумком двох матчів наші гравці перемогли із рахунком 3:0. Усі три м’ячі забив Олег Блохін.

В першому матчі, на баварському «Олімпіаштадіоні», Блохін зробив результат – випередив практично всю зоряну оборону мюнхенців і забив на 66-й хвилині єдиний у цій зустрічі гол. Це стало сенсацією, бо «Баварія» до двоматчевого протистояння з київським «Динамо» була у ранзі беззаперечного фаворита.

Другий поєдинок викликав у столиці України небачений ажіотаж. До дирекції головної спортивної арени країни надійшло заявок на 600 тисяч квитків. До матчу виготовили кілька варіантів пам’ятних значків, кольорові програмки. Уперше до Києва завітав президент УЄФА італієць Артеміо Франкі.

У матчі шостого жовтня Олег Блохін ще раз продемонстрував, чому його визнавали найкращим гравцем СРСР протягом трьох років поспіль. Він переграв на 40-й хвилині Зеппа Майера вперше, а на 53-й хвилині оформив гольовий дубль і забезпечив команді перемогу із загальним рахунком 3:0. Цей успіх став найбільшим в історії «Динамо» під керівництвом Лобановського.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Читайте також

“Спартаківка” здобула срібло чемпіонату світу зі спортивної аеробіки

Пішов із життя американський тренер «Вінницьких вовків» Дейл Хеффрон

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top