skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

«Вовки» із Вінниці стали клубними віцечемпіонами України з шахів

Щойно у Вінниці завершився клубний чемпіонат України з рапіду (швидких шахів) і бліцу. За першість боролися представники 23 команд із різних регіонів. В тому числі і жіноча збірна «Красуні», що складалася із талановитих шахісток з різних регіонів України. Серед учасників були і гросмейстери!

Але «Вовки» з Вінниці дали справжній бій командам з різних куточків України. Зокрема, традиційно сильним колективам з Києва, Львова та Дніпра, які є провідними шаховими центрами нашої країни.

В блискавичних шахах перемогла Львівська шахова школа «Дебют-1» (Львів) – 20 очок. А «Вовки» здобули срібло, відставши на бал. Таким чином підтвердили міць Вінницької шахової школи. Бронзу отримав колектив «ФШДО» (Дніпропетровська область) – 18 очок.

У рапіді ця ж команда здобула бронзу, а наступні призові місця посіли «Дебют-12 (Львів) і Федерація шахів Києва – Greko (Київ).

З історії «Вовків»

Команда «Вовки» існує вже 12 років. І за цей час вона пройшла багато етапів — від великих перемог до непростих викликів. У далекому 2015 році «Вовки» вибороли чемпіонство в класичних шахах, і це було феєричним моментом для України. Команда, яка складалася переважно з місцевих шахістів, несподівано перемогла провідні колективи всієї країни, шокувавши навіть найзавзятіших скептиків.

Протягом наступних років «Вовки» регулярно займали призові місця в різних категоріях – від класичних шахів до швидких, неначе демонструючи, що вони вміють і грати повільно, і “кусатися” миттєво. Проте останні три роки команда залишалася без медалей, і деякі почали запитувати: “А де ж наші легендарні хижаки?” І ось – відповідь! Друге місце – це не тільки медаль, а ще й доказ того, що «Вовки» вміють не лише «виловлювати здобич», а й планувати хід за кілька кроків наперед, – прокоментував директор Вінницької шахової школи і капітан «Вовків» Микола Боднар.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Читайте також

Українські футзалісти вперше в історії здобули медалі світового чемпіонату

Тріумф Лобановського і Блохіна: у цей день в 1975 році «Динамо» виграло Суперкубок УЄФА

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top