skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Як вінничани оцінюють можливу заборону використання російської на перервах

Ще першого жовтня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №12086, який може зобов’язати учнів і вчителів говорити українською мовою на всій території школи не тільки під час занять, а й під час перерв. Днями Міністерство освіти і науки підтримало його. Як пояснив міністр Оксен Лісовий, мова агресора нині використовується як зброя.

Ініціювала законопроєкт народна депутатка і освітянка Наталія Піпа. Вона сказала, що ніхто не буде карати дітей чи сварити за російську мову. Але, за словами Наталії, треба позбутися хибної думки вчителів, учнів і батьків, що після дзвінка можна буде розмовляти будь– якою мовою (і це дуже часто це російська).

У традиційному щотижневому опитуванні кореспондент “СічНьюз” дізнавався думки вінничан щодо цього питання.

Раїса, 39 років, домогосподарка, мати чотирьох школярів:

– Ставлюся негативно до запропонованого закопроєкту. Вважаю його неправомірним. Адже, згідно із Конституцію України, люди можуть спілкуватися між собою будь-якою мовою, якою їм комфортно. Це має розповсюджуватися й на шкільні перерви.

Ольга, викладачка, 41 рік:

– Вважаю, що українською всі мають розмовляти! Адже це наша державна мова. Але карати дітей за вживання російської не потрібно. Якщо так буде, то в цілому ставлюся до цієї заборони негативно. Якщо ж школярів будуть лише попереджувати, то це допустимо.

Анастасія, школярка, 8 років:

– Ставлюся до заборони розмовляти російською на перервах нормально. Я іноді розмовляю цією мовою, коли друзі на ній звертаються до мене. Якщо ж мені будуть за це робити зауваження, то це не сильно хвилює.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Читайте також:

На концерті “Другої ріки” у Вінниці збирали кошти на  морські дрони

Світлана Лобода продовжує співати російською мовою

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top