skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

У Вінниці презентували нейротрекер, яким користуються зірки спорту

На Вінниччині цими вихідними влаштували семінар Асоціації олімпійців України під керівництвом її президентки Ніни Уманець. Вона – срібна призерка Ігор ХХІІ Олімпіади з академічного веслування, п’ятиразова чемпіонка світу. Причому родом – із Тульчинського району (Вінницька область).

Висадили «олімпійський» ліс

Форум зібрав 30 титулованих олімпійців, серед яких були чемпіони Олімпіад Олена Підгрушна (біатлон), Юрій Чебан (веслування), вінницький срібний олімпійський призер Сергій Чернявський (велоспорт) та інші зірки спорту. За словами Олени Підгрушної, такі зустрічі допомагають гуртуватися і бути голосом українських олімпійців на міжнародній арені.

Олімпійці висадили 50 соток лісу у селі Сосни, що неподалік Вінниці. Зокрема, 3000 саджанців дубу та модрини. На самому семінарі нагородили кількох лідерів олімпійського руху України. Серед них був і голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергій Борзов.

Нейротрекер поки тестують

Серед іншого, йшлося про збереження спортивної інфраструктури і як зробити спорт доступним для всіх.

А представник федерації сучасного п’ятиборства Дмитро Кирпулянський розповів про практику підготовки спортсменів високого рівня за допомогою сучасного пристрою – нейротрекеру. Виявляється, ним користуються навіть сучасні всесвітні зірки спорту. Нейротрекер допомагає покращити атлетам спортивні результати. Тестують його і в Україні.

Йшлося, що нейротрекер допомагає сильним спортсменам бути більш впевненими і сконцентрованими на відповідальних змаганнях. Він навчає мозок працювати у певній динаміці, щоб атлету було зручно концентрувати свою увагу на спортивній боротьбі у найкритичніший момент. Тобто нейротрекер на тренуванні додає ще один подразник, імітуючи справжні старти.

Нейротрекер у підготовці нині використовують два українські веслувальники і тренер збірної команди з веслування на байдарках і каное. Сподіємося побачити позитивну динаміку у їхній підготовці, після цього зробимо висновок щодо впровадження цієї технології у збірній України, – розповів Юрій Чебан.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Читайте також

Боксер В’ячеслав Узелков розповів, що з майстра спорту перетворився на інваліда

Історія херсонця, який поборов наркотичну залежність, обравши спорт

Ветеран з Вінниччини пробіг п’ятий марафон із протезованою ногою

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top