skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Вінницькі прокурори висунули звинувачення російському музиканту

Громадянину рф, лідеру російського музичного колективу та засновнику громадсько-політичного об’єднання, заочно повідомлено про підозру за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. Це сталося за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Публічний діяч, маючи ідейні переконання «русского мира» та підтримуючи дії російського керівництва щодо України, восени 2022 року створив об’єднання, однією з цілей якого є матеріальне забезпечення російських військовослужбовців під час їхніх окупаційних дій на території України. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Підозрюваний у соцмережах веде пропаганду щодо грошових пожертв від підписників, аудиторія яких обчислюється сотнями тисяч осіб. Він наголошує, що донати спрямовуються не на гуманітарні потреби, а на суто військову допомогу учасникам «сво», які здійснюють збройні дії проти оборонних сил України.

Також публічно музикант заявляє про перекази на банківські рахунки мільйонів рублів від підписників, за які здійснюється придбання та передача в зону бойових дій військового обладнання, амуніції, засобів індивідуального захисту тощо. З-поміж іншого, підозрюваний звітував про поїздку в окуповані Луганськ та Маріуполь (з метою передачі автомобілів військовим формуванням рф). За такий злочин передбачено від 6 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також

“Навіть з температурою треба мовчати і працювати” – військовий своєму підлеглому

З мечами та в лицарських обладунках змагалися, щоб вшанувати пам’ять Героя

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top