skip to Main Content

А де кнопка «Я подумаю»: у «Дії» запустили шлюб за 30 хвилин

Міністерство цифрової трансформації України запустило нові послуги у додатку “Дія”, які значно спрощують доступ до документів та дозволяють оформити шлюб онлайн. Тепер свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені завжди у вашому смартфоні. Це особливо корисно під час працевлаштування, оформлення пільг або зміни прізвища, адже більше не потрібно шукати оригінали документів.

По відеозв’язку

Однією з найбільш резонансних функцій став шлюб онлайн. У “Дії” запустили перший офіційний шлюб по відеозв’язку, що дозволяє одружуватися в будь-якому куточку світу за будь-яких обставин. Особливо важливою ця послуга є для військових та пар, які через війну не можуть бути поруч.

Відтепер жодних поїздок до установ та годин у чергах. Кілька кліків у «Дії» — і ви подали заяву про шлюб, вибрали дату церемонії, змінили прізвище чи залишили своє та одружилися просто в смартфоні, – продовжили у пресслужбі.

Як скористатися послугою “Шлюб онлайн”

  1. Оновіть “Дію” та зайдіть у розділ “Сервіси” — “Шлюб онлайн”.
  2. Виберіть функцію “Зробити пропозицію” та надішліть сповіщення партнеру через зручний месенджер.
  3. Партнер має відповісти на пропозицію протягом 14 днів.
  4. Після згоди надайте свої дані для заяви протягом 12 годин.
  5. Система запропонує вільні дати, найближчі з яких будуть через 5 днів.
  6. Цифровий документ про шлюб автоматично підтягнеться в «Дію» протягом доби, а оригінал можна замовити через пошту або кур’єром.

Процес подання заяви триває до 30 хвилин

Користувачі соцмереж активно обговорюють нову послугу, не стримуючи жартів.

А де кнопка «Я подумаю?», – пишуть у коментарях. Є й ті, хто вже скористався новою функцією, підтверджуючи, що процес оформлення шлюбу дійсно швидкий та зручний.

Журналістка “СічНьюз” зв’язалася із Катериною Косєй, щоб дізнатися її думку. Це юрист, що спеціалізується на розлученнях.

Я вважаю, що в майбутньому розлучень стане більше, адже укладати шлюб люди будуть необдумано. І роботи мені вистачить, – розповідає Катерина.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Читайте також:

Юрист пояснив, чи можна одружитись без військового квитка

На Вінниччині зростає смертність, а ось народжуваність і реєстрація шлюбів падають

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top