skip to Main Content

Американські вибори очима ексвінничанки, яка мешкає у США

Чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки заплановані на п’яте листопада та стануть 60-ми виборами президента США. Вчора ввечері (за нашим часом це було зранку) пройшли дебати між кандидатами Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. 

На думку більшості експертів та виборців, їх виграла Гарріс. Зрозуміло, українців ці вибори цікавлять, зважаючи на рівень американської допомоги України. У цьому пані Камала виглядає більш прогнозованою. Скоріше за все, вона продовжить курс щодо нашої країни нинішнього президента Джо Байдена, бо є діючим віце-президентом. 

Яка нині ситуація із виборами в США спеціально для «СічНьюз» прокоментувала ексвінничанка Елеонора Шварцбурд. Вона вже кілька десятиліть мешкає в цій країні:   

Цього разу складно визначити лідерів перегонів через сформовані події поза Америкою. Моя думка і думка багатьох з мого оточення залежить від того, що ми хочемо для Ізраїлю і що важливо для нас, євреїв, які живуть в Америці. На жаль, антисемітизм, від якого ми колись виїхали з СРСР, нас зараз застав і в Америці. Тому для нас важливо, яка буде політика щодо Ізраїлю і нас, євреїв, в Америці.

Вихідці з України, які тут порівняно недавно, голосуватимуть, як краще вони вважають для неї.

Навіть якби не було цих двох воєн (в Україні та Ізраїлі – М.Ш.) було б так само складно визначитися.  Оскільки є багато інших речей, і рішення політиків не передбачувані.

На сьогоднішній день лідирує Харріс. Але для тих, хто не визначився, нинішні дебати стануть вирішальним чинником. Майже все залежить від двох штатів. Як вони проголосують так і будуть – це Джорджія та Пенсільванія. Хоча голосувати мають усі. Хочеться сподіватися, що після наших виборів всі війни швидко закінчаться і настане мир.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Читайте також:

Стало відомо, який фільм представить Україну на кінопремії «Оскар»

«Росія окупувала Вірменію» – так тепер пишуть у вірменських підручниках історії

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top