skip to Main Content

Бійцю із Вінниці Сергію Загорульку – навічно 35 років

Сьогодні, 24 липня, Вінницька громада прощається із військовослужбовцем Сергієм Загорульком. Він народився у Вінниці 27 березня 1989 року. Після навчання у 26-й школі закінчив Вінницький будівельний коледж і заочне відділення Вінницького фінансово-економічного університету.
Сергій Зборонив територіальну цілісність Батьківщини з 2014-го року. Став до війська за покликом серця. Воював на Луганщині у складі в/ч 3008 Нацгвардії України. За рік, після завершення ротації в АТО, продовжив контракт. У роті зв’язку ВПС прослужив до 2021 року.

Цивільне життя Сергія тривало недовго. Вже 24 лютого він вкотре пішов захищати рідну землю від окупантів. У складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка тримав оборону на Миколаївщині. Саме там 8 березня 2022-го року отримав важке осколкове поранення, внаслідок якого втратив ногу. Це глибоко позначилося на здоров’ї воїна. Його серце припинило битися 21 липня цього року. Сергієві навічно залишилося 35…

Як розповів батько Небесного Воїна Віталій Миколайович, Сергій прагнув піти його шляхом – служити у війську. Після поранення хотів допомагати воїнам, їхнім родинам та сім’ям загиблих. Для цього долучився до проєкту “Помічник ветерана”. Але через надмірне фізичне та психологічне навантаження довго на цій посаді пропрацювати не зміг. Він взагалі був дуже чуйним до людей, їхній біль сприймав усім своїм серцем.

Церемонія прощання із Сергієм Загорульком розпочнеться сьогодні о 9:45 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають Захисника об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top