skip to Main Content

Більшість вінничан хоче переговорів із росією – опитування

В українському медіа просторі дедалі частіше піднімається тема переговорів з рф. Радник Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна готова до переговорів.

Україна не є країною-агресором, Україна не починала цю війну. І, безумовно,  для того, щоб правильно себе позицію вати, Україна говорить про те, що ми готові до переговорного процесу, – розповідає Подоляк у своєму інтерв’ю.

Також він додав, що російська пропаганда витрачає багато коштів на те, щоб створити враження на кшталт «війна йде, але ми готові до переговорів, Україна не готова до них». Однак, ні, ми готові до переговорів – це головний пункт.

Умови диктатора

У червні цього року путін назвав свої умови, за яких може бути припинення вогню. За словами диктатора, українські війська повинні бути повністю виведені з територій так званих, ЛНР, ДНР, Херсонської та Запорізької областей. Також обов’язковою умовою для України є не вступати в НАТО.

Статус Криму та Севастополя, днр та лнр, Запорізької та Херсонської областей, як регіонів рф, має бути зафіксований у міжнародних договорах.

Всі західні санкції проти рф мають бути скасовані.  Також умовою є нейтральний, позаблоковий безʼядерний статус України.

Реакція України

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський вважає, що вимоги, які висунула Росія, є абсолютно нереалістичними. Ба більше, путін це чудово усвідомлює.

Вони чудово розуміють, що ніхто не буде їх розглядати серйозно. Адже я просто хочу нагадати, що однією з вимог є передача російській федерації під контроль повністю територій Херсонської, Луганської, Донецької і Запорізької областей. Враховуючи і включаючи ще два обласних центри – міста Запоріжжя і Херсон. Звичайно, через це навіть розглядати таку можливість ніхто не буде. Тому це виключно пропаганда. Це відвертання уваги і, вибачте, понти російські, які насправді скрізь, – сказав він.

Умови президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що, окрім того, щоб бути сильним на полі бою, Україна також повинна розробити зрозумілий мирний план. Він повинен бути готовим вже до кінця поточного року. Як зазначив Президент, після саміту миру Київ працює над трьома детальними планами, які стосуються: енергетики, продовольчої безпеки, обміну. Щодо цих сфер, буде підготовлений план вже найближчим часом. Зокрема, щодо інших пунктів української “формули миру” також буде розроблений сукупний план, який пізніше покладуть на стіл партнерам.

Реакція вінничан

Журналісти «СічНьюз» провели власне опитування серед вінничан, щоб дізнатися, чи хотіли б вони переговорів з рф. За його результатами 51% підтримує цю ідею, 36% – проти і 13% – вагаються.

Давно пора переговори вести. Цікаво, що буде з тцк, коли війна закінчиться? – коментують вінничани.

Я розумію,всі втомились від війни. Але скільки хлопців полягло… Щоб зараз просто поговорили і пожали руки?!? – пише вінничанка.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top