skip to Main Content

Члени злочинного угрупування завдали громаді на Вінниччині збитків на мільйон

До суду скеровано обвинувальний акт щодо заступника міського голови однієї з територіальних громад Вінниччини, директора міського комунального підприємства та фізичної особи-підприємця. Йшлося про привласненні чужого майна, яке перебувало у віданні особи, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану; підробленні і використанні офіційних документів та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому організованою групою. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.


Досудовим розслідуванням встановлено, що в липні – серпні 2023 року заступник міського голови у змові з директором підпорядкованого комунального підприємства та підприємцем організували і провели відкриті торги із закупівлі екскаватора-навантажувача за завищеною ціною. Протиправні дії спільників спричинили збитки місцевому бюджету на суму майже 1 млн грн.


У разі доведення винуватості фігурантів в судовому порядку їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.


Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top