skip to Main Content

Чому іспанські велоперегони «Вуельта» стартували у Португалії

Учора, 17 серпня, у Лісабоні стартувала одна з головних подій у світовому велоспорті – іспанська «Вуельта-2024». Не дивуйтесь, що іспанська гонка стартує у Португалії. І «Тур де Франс», і «Джиро-д-Італія» теж «заїжджають» у сусідні країни. Цьогорічна «Вуельта» вже традиційно стартувала «розділкою». На старт вийшли 176 гонщиків.

Цікаво, що організатори першим випустили у гонку найстаршого її учасника – іспанця Луїса Анхеля Мате (на фото) , якому на момент «Вуельти-2024» виповнилося 40 років та 140 днів.

Перевага першого стартового номеру будь-яких «розділок» на велогонках у тому, що певний період часу відеокамери «висмикують» саме цього гонщика (гонщицю). Тому Мате деякий час фігурував на екранах «Євроспорту» (дивіться на обох французьких каналах слов’яномовну версію телеканалу у прямому етері та у запису, я користуюсь стрімами на telik.live).

Врешті-решт іспанець приїхав на фініш 12-кілометрового прологу зі 146-м результатом, програвши американцеві Брендону Макналті 1 хв 29 с. До речі, Брендон Макналті, який є діючим чемпіоном США у «розділці» та нещодавно приїхав п’ятим на Олімпіаді-2024 у Парижі у цьому виді велоспорту, фінішував з часом 12 хв 35 с. І ви можете вирахувати середню швидкість, з якою «ганяються» сучасні лідери світового велоспорту. І навіть сорокарічні.

Олександр МАЗАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top