skip to Main Content

«Цей напис змусив серце тремтіти» – в Умані забіг присвятили загиблим героям

До Дня пам’яті Героїв України в Умані (Черкащина) влаштували спортивний забіг. Студенти, діти, люди похилого віку та навіть військові бігли з єдиною метою – вшанувати тих, хто пролив свою кров за нашу країну.

Рідні загиблих взяли участь

Кожен з учасників мав напис на грудях «Біжу за героя (ім’я та прізвище одного із загиблих воїнів)». Студентка Єлизавета Валюк зізналася, що великим здивуванням стало дістати наліпку й прочитати фамілію рідного дядька.

В університеті нам запропонували взяти участь у забігу. Я не знала про наліпки «Біжу за героя». Тому для мене стало великим здивуванням взяти у руки синьо-жовтий прапорець й прочитати там «Олексій Курмашев». Саме так звати мого дядька, котрий десять років тому загинув на війні, – каже вона.

«Відчула, що мушу знайти цю людину»

Нашу журналістку теж здивування не обійшло стороною. Ведучий проголошував ім’я та прізвище кожного загиблого героя. В якийсь момент вона почула «Станіслав Ісакін».

Як тільки я зрозуміла, що хтось біжить за мого дядька, відчула, що мушу знайти цю людину. Близько 300 уманчан взяли участь в акції. Тому пошукова місія здавалася важкою. І ось, коли учасники бігли третє коло, я побачила напис. Він змусив моє серце тремтіти.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top