skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Цієї ночі можна побачити мисливський місяць у повній красі

Якщо ви уже знайшли рукавиці й підготували оселю до різкого похолодання, то гайда на вечірню прогулянку! Адже сьогодні та ще наступні дві доби в нічному небі можна спостерігати повний місяць неймовірної краси: незвичайно великий та яскравий.

З усіх суперових – найсуперовіший

З чим пов’язані такі зміни, «СічНьюз» розповіла Надія Почапська, керівниця гуртка астрономії  Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді:

Місяць рухається навколо землі не по колу, а по еліпсу. Тому буває ближче або далі до нашої планети. І от саме сьогодні він знаходиться на найближчій до відстані – 357 360 кілометрів від Землі. Місяць буде виглядати значно більшим, ніж звичайно, на 30 відсотків яскравішим і на 15 відсотків більшим, ніж він буває на максимальній відстані.

Це вже третій супермісяць за цей рік, але з усіх суперових цей – найсуперовіший! Ще його називають мисливський місяць. Бо в давнину його поява була провісником початку осіннього полювання.

Не обов’язково мати телескоп

Так як був гарний сонячний день, то сподіваємося, що буде і зоряна ніч. І ми зможемо спостерігати повний супермісяць, – каже фахівчиня з астрономії. – Краще побачити супермісяць в телескоп чи бінокль. Але його буде видно і без спеціальних пристроїв.

Повної фази Місяць досяг сьогодні о 14:26 год за Київським часом і завтра піде вже на спад.

Незвичне явище не повторюється в один і той самий день щороку. Пані Надія радить встановити програму Stellarium, яку ще називають «домашній планетарій». Він допомагає побачити реалістичне зображення неба у своїй місцевості.

Оксана НІКІТІНА, «СічНьюз»

Читайте також

В чому краще зберігати кошти під час війни – рекомендації експерта «СічНьюз»

Чим нічне небо здивувало вінничан

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top