skip to Main Content

День молоді у Вінниці відзначили концертом просто неба 

12 серпня в Україні відзначили День молоді. У Вінниці із цієї нагоди пройшло кілька офіціозних заходів – із залученням представників влади, врученням грамот тощо. А ввечері просто неба, на майданчику між театром імені Миколи Садовського і молодіжним центром «Квадрат» відгомонів концерт просто неба.

Організатори влаштували імпровізовану сцену, встановили стільці і навіть крісла. Поруч розмістили баннер для малювання. Одним словом, спробували створити затишну, камерну атмосферу так званого «квартирника», який був колись був популярним у богемних колах.  

Власні пісні і кавери

На концерт запрошувалися всі охочі, не лише молодь. Вхід був вільним, але збирали донати на підтримку ЗСУ. Слухачі побачили багато виступів місцевих артистів – співаків і гуртів. Вони виступали у різних стилях – від важкого року до попси. Деякі виконували свої власні пісні. Наприклад, Нік Комісаренко, Max Triss і  рок-гурт «Very Go».

Також можна було почути багато популярних каверів. Приміром, дует «Крила» виконував акустичні версії відомих українських пісень.   

Маніфест свободи і різноманіття

23-річна співачка із Вінниці Марина Остапенко співала хіти молодих українських виконавців про реалії сьогодення. У них йшлося про пошук дому, гармонії у собі, сум за рідними людьми.

День молоді для мене – це маніфест свободи, різноманіття. А також – професійне свято, бо я є сертифікованим молодіжним працівником. І не один рік присвятила громадській діяльності у сфері молодіжної політики. До війни День молоді був наповнений неймовірними враженнями, які не можна описати. Зараз, на жаль, маємо більш стислий формат святкувань. Але все ж добре, що молодь зі всієї області сьогодні має можливість побачитися і поспілкуватися, – розповіла «СічНьюз» Марина Остапенко.

Дебют перед публікою

Співорганізатор концерту Аліна Драчук, провідний фахівець молодіжного центру «Квадрат», повідомила, що виступити у шоу запрошувалися як відомі у місті виконавці, так і молоді за стажем діяльності гурти. Артисти-початківці зараз мали можливість дебютувати перед публікою.    

Зазвичай проводимо такі концерти в «Квадраті», Але тепер ми вирішили спробувати влаштувати шоу просто неба. Бо гарна літня погода, – сказала Аліна Драчук.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top