skip to Main Content

Державного виконавця на Жмеринщині зловили на отриманні хабаря

Головному державному виконавцю одного з відділів ДВС у Жмеринському районі Вінницької області повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дій з використанням наданої їй влади. За даними слідства, у березні 2024 року держвиконавець спонукав громадянку надати йому грошовий хабар у сумі 45 тис. грн, обіцяючи натомість повернути постанову у виконавчому провадженні щодо боргових зобов’язань її чоловіка. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Посадовець запропонував жінці продати належну боржникові земельну ділянку, а частину виручених коштів віддати йому за «послугу». Громадянка, діючи під контролем правоохоронців, пристала на пропозицію підозрюваного та у домовлений час у його службовому кабінеті передала означену суму коштів.

Факт отримання хабаря задокументовано правоохоронними органами, а посадовця затримано на гарячому. На сьогодні за клопотанням прокурора підозрюваного рішенням суду відсторонено від займаної посади та щодо нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 242 тис. грн.

За скоєний злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top