skip to Main Content

Для переселенців із Маріуполя у Вінниці відкрили секцію йоги

Вінниця невтомно підтримує маріупольців, які змушені були тікати від жахіть війни. Місто стає домівкою для нових ініціатив, спрямованих на їхню реабілітацію та адаптацію. Одним із таких проєктів є “Маріуполь спорт” – спільнота, що об’єднує людей, закоханих у спорт та здоровий спосіб життя.

Психологічна і фізична реабілітація

Юлія Шиліна, фахівець  «Маріуполь-спорт» та фітнес-тренерка з Вінниці, розповіла детальніше про проєкт. Каже, що за підтримки міського голови Маріуполя Вадима Бойченка він розпочався у шістьох містах України одночасно у жовтні 2022 року.

Мета проєкту – психологічна та фізична реабілітація людей, які через окупацію були вимушені виїхати з рідного Маріуполя.

Наразі проєкт розширюється, підтримується, рухається вперед. Він включає до себе спілкування та допомогу, – ділиться тренерка.

Також вона додає, що утворилося певне «ком’юніті». У цій спілці люди із задоволенням бачаться, спілкуються і проводять час із користю.

Ти не знаєш, хто до тебе прийде. Ти не приходиш в зал, де купа людей, які завітали з конкретними задачами. Тут люди дуже потребують індивідуального підходу, – розповіла Юлія.

Більшість з тих, хто ходить на тренування, хочуть відчути підтримку, побачити своїх, які так само виїхали з рідного міста.

Тричі на тиждень

Світлана Шевченко, переселенка із Маріуполя, поділилася своєю історією. Жінка виїхала з міста в кінці липня 2022 року. Коли чує про нього, з’являється сум і печаль в очах. Пригадувати той жахливий період свого життя не хоче.

Однак вона знайшла в собі сили та в жовтні того ж року приєдналася до клубу. Світлана була однією з перших, хто пристав до проєкту.

Через центр «ЯМаріуполь» я приєдналася до занять з йоги та познайомилась з тренеркою Юлією та дівчатами, – розповідає Світлана.

У 2023 році у жінки виникли проблеми зі здоров’ям, через які вона не могла займатися йогою. Однак Світлана активно спостерігала за своєю групою у соціальних мережах.

І вже в січні 2024 році повернулася до занять.

Тут неймовірні дівчата і чудова тренерка Юлія, яка змогла знайти особливий підхід до кожної з нас. Це все спонукає до покращення стану фізичного, емоційного, психологічного, – із посмішкою розповідає жінка.

Тренування відбуваються тричі на тиждень. Із приходом тепла їх почали проводити на свіжому повітрі.

Яна ТИХОЛАЗ

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top