skip to Main Content

Допомога ЗСУ замість квітів – більшість готова відмовитися від подарунків на 1 вересня

Перше вересня – це не просто дата в календарі, а особливий день, що приносить із собою трепет очікувань, невгамовне хвилювання і відчуття початку чогось нового. Для когось цей день стає першою сходинкою у світ знань, коли він вперше крокує до школи, несміливо тримаючи мамину руку. Для інших – це останній рік безтурботного дитинства перед дорослим життям. А для декого – це можливість нового етапу в кар’єрі, шанс вчитися і навчати, творити зміни.

Цей день завжди асоціюється з яскравими квітами, які діти з гордістю дарують своїм учителям. Традиція приносити квіти на перше вересня живе вже багато років. Для багатьох власників квіткових магазинів це – найвигідніший день у році, коли ціни на квіти стрімко зростають, а попит не має меж.

Проте сьогодні, в умовах війни, ця традиція набуває нового сенсу. Діти можуть ходити до школи і навчатись завдяки мужності та самопожертві наших військових. Зараз, коли країна переживає найважчі часи, ми маємо можливість переосмислити звичне і знайти в ньому новий сенс.

Новий сенс традиції

Благодійний фонд патріотів “Invictus” закликає українців відмовитися від квітів на перше вересня та підтримати тих, хто зараз стоїть на захисті нашої свободи. Це ініціатива, яка закликає не витрачати кошти на традиційні букети, а натомість направити їх на підтримку наших воїнів.

Ставлення громадськості

Журналісти “СічНьюз” провели опитування серед вінничан, щоб дізнатися, чи підтримують вони цю ідею. І результати вражають: 87,7% (208 осіб) опитаних висловили підтримку, 5,5% (13 осіб) не підтримали, 5,9% (14 осіб) заявили, що давно відмовляються від квітів на користь допомоги армії, а 1,3% (троє) ще вагаються.

Дискусія серед громади

Ця ініціатива викликала  активне обговорення серед громади. Деякі вінничани, такі як Ніна Владимирець, пропонують зібрати по десять гривень з кожного та купити один букет від усіх батьків, а решту коштів передати на потреби Збройних Сил України.

Це буде колосальна допомога нашим ЗСУ на обороноздатність країни, – пише Ніна.

Проте є й ті, хто виступає проти. Наприклад, Катерина Яцентюк вважає, що збирання коштів у школах є неприпустимим.

Діти не працюють й це не законно. В батьків і так вираховують на війну, створюються донатні групи у кожній організації, а в багатьох родинах уже є свій військовий, – пише вінничанка.

Також більшість вважає, що подібні заклики повинні бути до народних депутатів, а вчителі заслуговують на квіти.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top