skip to Main Content

Дроновод із Вінниці у вільний час веде військовий відеоблог

Юрія Басюка добре знають у Вінниці, як журналіста. Нині він – начальник управління безпілотних систем одного з батальйонів 120 бригади територіальної оборони ЗСУ. Нещодавно Юрій знаходився в короткому відрядженні у Вінниці. Приїхав, щоб отримати дрони – і одразу повернутись в батальйон до бойової роботи. Про це інформують на офіційній сторінці 120-ї бригади тероборони ЗСУ.

Підрозділ Юрій Басюка постійно потребує дронів:

Для нашого підрозділу потрібні як дрони-розвідники, так і ті, що можуть нести боєкомплект для знищення ворога. Ми склали таку схему, за якою фактично вже понад місяць відбиваємо штурми тільки за допомогою дронів. І дрони періодично втрачаються – ворог їх збиває, душить РЕБом, у них згоряють мотори від перенавантаження. Працюємо 24/7 без зупинки. Тобто, навіть коли один екіпаж заміняє інший, все одно літаємо безперервно.

Перейняти досвід «дроноводів Басюка» нещодавно приїздили представники однієї з відомих бригад. Схему, яку розробили вінничани, вони збираються запроваджувати й в себе.

Паралельно зі службою Юрій веде й свій військовий відеоблог:

Знаходжу на це час між польотами, коли є потреба батарейки перезарядити. І я ж не один літаю. В нас немає перших, других номерів – в нас всі перші. Всі літають, всі керують машиною, всі можуть робити те, що в інших підрозділах розподіляють на декілька людей, – розповідає Юрій Басюк.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top