skip to Main Content

Екскерівнику лісового управління Вінниччини висунуто звинувачення

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства у 2007 – 2022 роках Анатолію Бондарю. Експосадовець обвинувачується в організації незаконної передачі в користування на 49 років лісової ділянки площею 3,4 га вартістю 75 млн грн Дашівського лісництва товариству з обмеженою відповідальністю (серед його засновників – зять обвинуваченого). А також – у наданні неправомірної вигоди в сумі 25 000 доларів США начальнику Вінницької ОВА (Сергію Борзову – ред.). Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За вказані злочини передбачено до 8 років позбавлення волі. Також, задля відновлення законності у користуванні спірною ділянкою лісу, Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури заявлено позов про розірвання договору довгострокового тимчасового користування лісами з Дашівським лісництвом і товариством з обмеженою відповідальністю – з причини порушення умов договору та здійснення будівництва відпочинкового комплексу на лісовій ділянці.

На сьогодні рішенням Господарського суду Вінницької області позов задоволено. Крім того, вживаються заходи про визнання за Вінницькою обласною військовою адміністрацією права власності на самочинно збудоване на лісовій ділянці нерухоме майно.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top