skip to Main Content

Гарріс замінить Байдена у президентських перегонах

Гучна сенсація у США. Стало відомо, що чинний президент цієї країни Джо Байден зняв свою кандидатуру з президентських виборів, що мають відбутись у листопаді. Заяву він опублікував на своїй сторінці у соцмережі X. Президент США також запропонував, щоб кандидаткою у президенти від демократів стала віцепрезидентка Камала Гарріс.

Байден зазначив, що збирався переобратись. Але зараз вважає, що в інтересах його партії та держави, щоб він відмовився балотуватись. Він вирішив зосередився на виконанні своїх обов’язків президента США до кінця свого терміну.

У відставку не йде

Натомість спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав Джо Байдена піти у відставку.

Якщо Байден не здатен балотуватися в президенти, він не здатен виконувати обов’язки президента. Він повинен негайно піти у відставку. 5 листопада не може настати досить скоро, — написав Джонсон у своєму X.

Джо Байден не піде з посади президента США, заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс:

Президент Байден успадкував від свого попередника економіку у вільному падінні, стрімке зростання рівня насильницької злочинності та розвалені альянси. Він змінив ситуацію і забезпечив найсильніше економічне зростання у світі та найнижчий рівень насильницької злочинності за майже 50 років, одночасно зробивши НАТО більшим, ніж будь-коли. Він з нетерпінням чекає завершення свого терміну і досягнення нових історичних результатів для американського народу.

Гарріс підтримує Україну

Камала Гарріс впродовж своєї політичної карʼєри засуджувала агресію росії, починаючи від окупації Криму. Вона неодноразово заявляла, що підтримка нашої країни не є благодійністю, а майбутнє українців є стратегічним інтересом Сполучених Штатів.

У червні Гарріс очолила американську делегацію на Глобальному саміті миру до Швейцарії. Гарріс наголосила тоді, що США й надалі захищатимуть демократичні цінності та протистоятимуть диктаторам.

Вона прокоментувала умови путіна щодо «припинення війни» та заявила, що дії росії, якщо вони не будуть покараними, «заохотять інших агресорів і призведуть до можливості завойовницької війни та хаосу, а не порядку й стабільності – що загрожує всьому світу».

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top