skip to Main Content

Хірург із Вінниці рятує бійців на фронті

41-річний хірург із Вінниці Ілля Гуменчук досі міг би рятувати поранених воїнів у безпечній тиловій обласній лікарні ім. Пирогова. Але лікар бачив, що півтора року неймовірно інтенсивної роботи в районі бойових дій для його колег – це надто багато і вони потребують професійної підтримки. Тому вирушив на фронт. Про це інформує командування Медичних сил Збройних Сил України.

Минулого року я вдруге пішов до ТЦК та СП. Перед цим був там на початку березня 2022-го та оновив дані. І продовжував рятувати поранених у клінічному високоспеціалізованому хірургічному центрі з малоінвазивними технологіями Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова. А вже у 2023-му прийняв остаточне рішення вдягнути однострій. Мав за плечима військову кафедру. Мобілізувався до одного із передових медичних підрозділів і за пару днів виїхав до колег, які рятують поранених у районі бойових дій, де й перебуваю до сьогодні, – каже Ілля.

Лікар дуже вдячний дружині, дітям та мамі за підтримку. Вони усвідомлювали, що рано чи пізно він прийме рішення поїхати на передову.

Та й з 2022 року рідні звикли до мого ненормованого графіка й завжди були і є моїм надійним тилом, джерелом відновлення. Адже на початку широкомасштабної агресії левова частка, близько 80 відсотків, моєї роботи як хірурга – це було лікування поранених. Працювати з бойовою травмою в цивільній лікарні ми вчились на ходу, ніхто не мав досвіду роботи з важкими політравмами, із величезним дефектом м’яких тканин, коли потрібно якимось чином його закрити та максимально відновити функцію. Сьогодні в спілкуванні з колегами з-за кордону ми вийшли на розуміння, що наразі ми набагато більш досвідчені щодо роботи із бойовою травмою, ніж вони, – наголошує Ілля Гуменчук.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top