skip to Main Content

Кому війна, а кому мама рідна: як житомирські чиновники заробляють на страху

Поки Україна бореться з агресією на фронті, у тилу деякі посадовці перетворюють державні інституції на свої приватні “бізнеси”. Житомирські чиновники, на чолі з начальником управління стратегічних розслідувань області Володимиром Шушпаном та його заступником Леонідом Орищенком, схоже, знайшли спосіб нажитися на страхах і турботах місцевих підприємців.

Ця гучна історія бере початок із звинувачень, що посадовці змусили місцеві контролюючі органи працювати виключно на їх інтереси. За інформацією з офісу Генерального прокурора, було викрито схему, за якою чиновники створювали штучні умови для проведення позапланових перевірок приватних підприємств. Мета була одна: змусити підприємців платити за “вирішення питань”. І ціна такого “вирішення” могла сягати астрономічних сум.

Відомо, що в лютому 2024 року чиновники з управління Держпраці були затримані за вимагання пів мільйона гривень за уникнення перевірки. Однак, як це часто буває в подібних справах, великі “риби” — Шушпан та Орищенко — змогли уникнути покарання. Що цікаво, незважаючи на гучний скандал, це не завадило Шушпану вже в липні того ж року придбати розкішний Lexus RX за майже 900 тисяч гривень.

Але це ще не все. Для подальшого зміцнення своїх позицій, Шушпан вирішив залучити до управління ще одного “спеціаліста” з сумнівною репутацією — колишнього працівника УБОЗу Ігоря Конончука, за яким вже давно наглядала СБУ.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top