skip to Main Content

Костянтин Ярошенко повернувся на поле після травми

Колись розкажу про історію мого знайомства з Костянтином Ярошенком – сином «коуча» вінницької «Ниви» Юрія Ярошенка. Йому тоді було тринадцять. Зараз – 37!

На мій погляд, Костянтин Юрійович – найбільш «нереалізований» талант «системи донецького «Шахтаря», щоб там не казали за Сергія Кравченка чи того ж таки Адріана Пуканича. Про це також поговоримо, а зараз хочеться нагадати вам про футболіста Ярошенка-молодшого.

Костянтин Ярошенко учора провів… дві хвилини на полі у календарному матчі свого нинішнього клубу, вийшовши на заміну на 90+7-й хвилині. Костя – не Олександр Рикун, і своєму нинішньому тренерові Олаффсону не сказав: «Я на п’ять хвилин не виходжу!». А вийшов і за умовами контракту виконав свою роботу. І хай це всього лише другий дивізіон чемпіонату Ісландії, а робота є робота… Та й футбол у цій екзотичній, здавалось би, країні, організований на високому рівні, про що  говорять останні (чи передостанні?) успіхи як збірної, так і клубів Ісландїї.

У одному з попередніх матчів свого «Троттюра» (Рейк’явік) – 30 червня 2024 року – Костянтин Ярошенко отримав травму. Аж ось 20 липня 2024-го у матчі 13-го туру вийшов на заміну Сігурдуру Бьярнасону. Його «Троттюр» в Акурейрі (колись київське «Динамо» наприкінці 60-х грало у Лізі чемпіонів проти «Акурейру», і я бачив телетрансляцію київського матчу цього протистояння) мінімально переграв місцевий «Тор» – 1:0, випередив того у турнірній таблиці. І на старті другого кола увійшов до п’ятірки лідерів, яка, принаймні, має право на перегравання з четвіркою «нижніх» їхньої «вишки» за право грати наступного сезону серед 12-ки в «Urvalsdeild».

До речі, коли Юрій Ярошенко очолював незабутній «Альянс» (Липова Долина) у першій лізі, то Костянтин Ярошенко грав у складі «батьківської» команди… Це я так, нагадую просто.

Олександр МАЗАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top