skip to Main Content

На фестивалі польової кухні пам’яті Тараса Сича збирали кошти на РЕБи

Вінничанин Тарас Сич народився 30 березня 1966 року. Був активним учасником Революції Гідності. В 2014 році пішов добровольцем у зону АТО, служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцеве (Донецька область).

Саме на честь Тараса Сича названо щорічний фестиваль польової кухні. Він вчора пройшов у Вінниці, на майдані «Водограй» Центрального парку. За словами організаторів, на фесті вони зібрали майже 100 тисяч гривень на засоби радіоелектронної боротьби для військових (РЕБи).    

Якщо придбати спеціальну тарілку (за благодійний внесок 200 гривень), то всі фестивальні страви, приготовлені в польових умовах, можна було брати безкоштовно. Це вареники, борщ, пиріжки, гречана каша, картопля з грибами, чай тощо.

Хоча деякі волонтери збирали на власні потреби, і їх продукцію треба було купувати окремо. Також для відвідувачів фестивалю пропонували різноманітні майстер-класи (плетіння браслетів, розпису обличчя, складання дерев’яної карти України) і виставкові експозиції, а зі сцени лунали патріотичні пісні. Ще однієї родзинкою стала можливість спробувати себе у ролі дроновода на тренажері.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top