skip to Main Content

На Курщині бійцю ЗСУ відрубили голову – такий злочин вже не вперше

Згідно з Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими (вона підписана й росією), їм мають бути гарантовані життя і гуманні умови утримання. Страти чи жорстоке поводження із полоненими – це воєнні злочини. Але рашисти постійно порушують усі можливі правила і канони ведення війни.

Вчора стало відомо, що у Курській області російські військові жорстоко вбили нашого солдата, відрізавши йому голову. Зробили це солдати з 155 бригади морської піхоти. Вони показали свій злочин на відео.

Реакція українського омбудсмена

Український омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста через відео, на якому на якому росіяни показують відрізану голову нібито українського військовослужбовця. За його словами,  таке російська сторона публікує для залякування українців. Він наголосив, що «це тільки стверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності!

Попередні випадки

Про подібні дії російських військ стало відомо не вперше. Раніше під час проведення аеророзвідки на одній з бойових позицій в Донецькій області  виявили пошкоджений броньований автомобіль ЗСУ, де була відрізана голова українського захисника.

В квітні 2023-го року з’явилося відео, на якому видно, як російські військові катують українського полоненого і відрізають йому голову. Ще загальновідомий факт страти українського військовополоненого після того, як він сказав «Слава Україні».

Але російських вбивць чекає справедливий суд і неминуче покарання!   

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top