skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

На міжнародному форумі у Ямполі розповіли, коли очікувати туристичний бум

Туристичну унікальність Ямпільського краю презентували учасникам другого міжнародного форуму «Туристичними шляхами Українського Поділля – 2024», що проходив у Ямполі на Вінниччині.

«Інтерес до України у світі величезний»

До містечка на кілька днів з’їхались звідусіль багато зацікавлених. Це міські голови сусідніх громад, представники інших регіонів та державних установ із розвитку туризму. Найцікавішою гостею форуму стала очільниця міста з сусідньої Молдови Лілія Піліпецкі, мер міста Сороки.

Серед чотирьох стратегічних цілей розвитку Ямпільської громади на період до 2030 року туристична привабливість залишається у пріоритеті, – підкреслив на відкритті форуму Ямпільський міський голова Сергій Гаджук.

Він наголосив на важливості зеленого та сільського туризму, створенні унікальних туристичних маршрутів.

– Коли війна завершиться, ми повинні бути готовими до туристичного буму. Інтерес до України у світі величезний. І ми маємо задовільнити усі бажання як внутрішніх, так і європейських туристів, – додав мер Ямполя.

Панельні дискусії і «роуд-шоу»

Учасникам форуму цікавими були панельні дискусії на теми розвитку креативних індустрій та туризму, презентації проєктів та туристичних маршрутів. А для ямпільчан та гостей міста був відкритий фестиваль-ярмарок традиційних та сучасних виробів місцевих майстрів та робіт проєкту «Міфологізація Трипілля».

Протягом наступних двох днів учасники форуму змогли побачити захоплюючі краєвиди, неймовірну красу ландшафтів та унікальні локації туристичного Поділля. «Роуд-шоу» Вінниччиною (19-20 жовтня) представило їм різні туристичні маршрути. Вони включали такі цікаві місця, як Буша, Клембівка, Лядово, Могилів-Подільський, Печера і Сокілець, Стіна та Оксанівка, Болган, Жабокрич, Крижопіль, Брацлав, Тульчин та інші.

Поки що туристична індустрія на Поділлі шкутильгає та відстає, на відміну від того ж Закарпаття. Але вінничанам все ж є чим гордитися і що показати.

Оксана НІКІТІНА, «СічНьюз»,
фото автора

Читайте також

З мечами та в лицарських обладунках змагалися, щоб вшанувати пам’ять Героя

Переїхали з Києва у село, започаткувавши дитбудинок сімейного типу

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top