skip to Main Content

«На слухання з питань розвитку громади потрібно залучати фронтовиків» – активіст

Вчора пройшли громадські слухання з обговорення проєкту містобудівної документації  «Комплексного плану просторового розвитку території Вінницької міської територіальної громади та Проєкту внесення змін до Генерального плану м. Вінниця» та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Вони зібрали повний зал учасників, людей різного віку, статі і професій. Це могли усі охочі містяни, які попередньо зареєструвалися.     

Свою думку у мікрофон висловив відомий у Вінниці громадський активіст Віталій Дужак. Він вважає, що наразі такі громадські слухання не на часі. Мовляв, багато вінничан нині на фронті, а у них могли б бути свої пропозиції! Можливо, на думку пана Дужака, треба було б дочекатися, поки закінчиться війна.

Натомість організатори  громадських слухань повідомили, що ухвалення Генерального плану розвитку міста – це вимога держави. Саме він дає можливість надалі залучати інвесторів. Бо без наявності Генплану розвитку у громаді жоден іноземний інвестор більше не прийде; це – європейська вимога.   

Серед іншого, йшлося по розвиток у громаді вільних земель, які нині складають приблизно 11% від усієї території. Також експерти, в тому числі і столичні, визначили найбільш перспективні сфери розвитку у місті над Бугом. Це харчова промисловість, точне машинобудування, IT-сфера, логістика, складське господарство, формування медичного і освітнього просторів.               

Переважною більшістю голосів комплексний план просторового розвитку території Вінницької міської територіальної громади і Проєкт внесення змін до Генерального плану м. Вінниця були підтримані присутніми. 123 голоси були «за» і 26 – «проти».     

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top