skip to Main Content

На Вінничині скасовують право власності громад на землі державного кордону

Ця важлива робота триває вже кілька місяців. Адже під час війни безпека держави – понад усе! Останній такий випадок стосувався позову в інтересах держави (в особі Вінницької обласної військової адміністрації) до Студенянської сільської ради Тульчинського району. Йшлося про визнання незаконним та скасування рішення сільради щодо оформлення комунальної власності на земельну ділянку з числа земель оборони та скасування державної реєстрацій права на неї. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Зокрема, на ділянку площею 217,5 га вартістю 3,4 млрд грн Студенянська сільська рада у 2021 році, всупереч закону, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєструвала право комунальної власності. Встановлено, що частина цієї ділянки площею 6,76 га розташована в межах прикордонної смуги та належить до земель оборони.

Наразі державну реєстрацію права комунальної власності на землю скасовано та Вінницька обласна військова адміністрація може надати необхідну для облаштування державного кордону ділянку у постійне користування військовій частині Державної прикордонної служби України.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top