skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

На Вінниччині директорка отримувала хабарі за оформлення інвалідності

Кому війна, у кому – спосіб незаконного високого заробітку. Серед інших, зараз нерідко викривають людей, які займаються оформленням інвалідності. Саме таку шахрайку викрили на Вінниччині.

За 3300 доларів 41-річна жінка обіцяла дочці пенсіонерки вплинути на лікарів медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) для встановлення інвалідності її матері, яка потребує постійного стороннього догляду. Про це інформують у відділ комунікації поліції Вінницької області.

Поліція Вінниці спільно з СБУ задокументували незаконну діяльність директорки одного з державних медичних закладів, яка отримала неправомірну вигоду в розмірі 3300 доларів (за здійснення впливу на прийняття рішення лікарями МСЕК). Йшлося про надання 71-річній жінці, яка внаслідок хвороби не здатна самостійно пересуватися, І-ї групи інвалідності.

Під час розслідування проведено ряд санкціонованих обшуків. За місцем роботи та проживання жінки слідчі вилучили понад 27 тисяч доларів, 200 євро та 49 тисяч гривень, мобільний телефон, службову документацію та чорнові записи.

Слідчі повідомили їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (“зловживання впливом”) Кримінального кодексу України. Жінці “світить” позбавлення волі на п’ять років.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами горе-лікарки та всі причетні до злочинної діяльності.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Читайте також

Вінницькі прокурори повідомили про підозру командиру “козачої” бригади «Днєпр»

Десятирічна дитина загинула під час зйомки відео для тіктоку

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top