skip to Main Content

На Вінниччині суддю-корупціонерку притягнули до відповідальності

Суддю Піщанського районного суду Вінницької області визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено стягнення у виді штрафу.

Справа розглядалася Крижопільським районним судом Вінницької області за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції. Йшлося про те, що суддя впродовж 2020-2022 років під час розгляду кримінального провадження, в умовах реального конфлікту інтересів, прийняла процесуальні рішення на користь підсудного, з яким перебувала в позаслужбових стосунках. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, відповідачка оскаржила його до Вінницького апеляційного суду, будучи вже на той час обраною на посаду голови Козятинського міськрайонного суду Вінницької області. Суд апеляційної інстанції, зваживши на доводи прокурора, відмовив апелянтці у задоволенні її скарги, а рішення суду першої інстанції про притягнення її до адміністративної відповідальності залишив без змін.

Надалі обласною прокуратурою до Вищої ради правосуддя подано скаргу щодо дисциплінарного проступку судді, яка своїми діями підриває авторитет правосуддя.

П’ятого червня 2024 року Вища рада правосуддя розглянула дисциплінарну скаргу та ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та накладення дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади. Наразі суддю відсторонено від здійснення правосуддя.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top