skip to Main Content

На Вінниччині судять снайпера «народної міліції днр»

Жителю Дебальцевого (Донецька область), громадянину України заочно повідомили про підозру у державній зраді. Зокрема, у переході на бік ворога в період збройного конфлікту та в умовах воєнного стану. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

33-річний чоловік підозрюється в тому, що у лютому 2022 року, як мобілізований вступив на військову службу у лави терористичного угруповання. Відповідно до наказу «військового комісара днр» підозрюваний став рядовим солдатом однієї з бригад «Беркута» т. зв. народної міліції «днр», отримавши форму зразка збройних сил рф та зброю.

Влітку 2023 року донеччанин на контрактній основі перейшов до стрілецького полку «народної міліції» на посаду снайпера, де й служить донині. Підозрюється, що на виконання наказів командування він брав участь у заходах з окупації східних територій України збройними формуваннями «днр» та рф. Санкція статті передбачає покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Читайте також

«Чим твій син кращий за мене? Нехай там здохне» – погрози вінницькому інтерну

Шахраї збирають кошти від імені заступниці начальника Вінницької ОВА

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top