skip to Main Content

На Вінниччині звинувачують священника, який виправдовав агресію росії

Священнослужителю УПЦ (МП) з Хмільницького району Вінниччини, громадянину України, повідомлено про підозру. Йдеться про виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації осіб, які її здійснювали, та запереченні окупації частини території України. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Чоловік у спілкуванні в месенджері Telegram демонстрував проросійські ідеологічні погляди та антиукраїнську позицію. З метою поширення своїх переконань він надсилав своїм співрозмовникам відповідні текстові та відеоматеріали. Як джерела інформації підозрюваний використовував російські телеграм-канали, які розповідають про «справжні причини сво» та подають російську збройну агресію як внутрішній громадянський конфлікт українців.

Із так званих «православних» каналів чоловік поширював пропаганду кремля про «священную войну против Запада впавшего в сатанизм», мета якої – потрапляння всієї території України «в зону исключительного влияния россии». Також серед дописів є історії про «ополченця з лнр», який нібито побував в українському «концтаборі», та про вигаданий касетний удар української армії по дитячому пляжі на Донеччині з багатьма жертвами.

За вчинення цих злочинів передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top