skip to Main Content

Невидимий фронт України – відзначаємо День СБУ

25 березня Україна відзначає День Служби безпеки України – відомства, яке протягом 31 року стоїть на сторожі національних інтересів. Цього дня 1992 року Верховна Рада ухвалила закон “Про Службу безпеки України”, започаткувавши нову сторінку в історії вітчизняних спецслужб.

Згадуємо полеглих героїв  

У цей день ми згадуємо про полеглих співробітників СБУ, які героїчно віддали життя за нашу країну.

Герой України, полеглий захисник Маріуполя та оборонець Азовсталі, підполковник СБУ Василь Богач загинув від удару авіабомби по меткомбінату. Йому присвоїли звання «Героя України» (посмертно).

Загинув й студент Академії СБУ Артем Артеменко.

Для мене на першому місці зараз стоїть оборона та захист інтересів моєї країни і моїх співвітчизників, – це слова 26-річного воїна Артема Артеменка, який загинув на Луганщині.

Сьогодні, коли Україна веде запеклу війну з російським агресором, роль СБУ важко переоцінити. Її мужні та віддані справі співробітники – це щит, який захищає нашу країну від ворожих диверсій, тероризму та інформаційних атак.

Державна таємниця

Чисельність СБУ засекречена, а багато її документів і рішень є державною таємницею. Це не дивно, адже Служба безпеки діє на передовій невидимого фронту, де ворог веде підступну та жорстоку боротьбу.

Співробітники СБУ займаються контррозвідкою, запобігають терактам, виявляють коригувальників вогню та проводять спецоперації на окупованих територіях. Їхня робота – це щоденний ризик, небезпека та самовіддача.

Герої без імен

Не всі герої носять плащі. Багато з них – це безіменні бійці СБУ, які щодня й щоночі борються за нашу свободу та безпеку. Їхні подвиги часто залишаються в тіні, адже розголошення деталей спецоперацій може зашкодити їх успіху та наразити на небезпеку життя людей.

Війна за Україну

З початком повномасштабної війни роль СБУ значно зросла. Служба безпеки України активно бореться з диверсійно-розвідувальними групами ворога, виявляє колаборантів, блокує канали постачання зброї та боєприпасів для окупантів.

Співробітники СБУ дають гідну відсіч ворогу, ризикуючи життям заради захисту України. За час війни багато з них загинули, виконуючи свій службовий обов’язок.

День вдячності

25 березня – це день, коли ми дякуємо співробітникам Служби безпеки України за їхню невтомну працю, мужність та самовідданість. Їхня служба – це запорука нашого мирного життя, свободи та незалежності.

Привітання Президента

Президент Володимир Зеленський привітав працівників Служби Безпеки України з професійним святом.

Ми дякуємо всім воїнам СБУ. Пишаємося далекобійністю СБУ. Розраховуємо на міцність спецпризначенців СБУ на фронті, – заявив Зеленський у соціальних мережах.

Керівник СБУ Василь Малюк, зі свого боку, сказав, що, в цей символічний день ми не лише оцінюємо свої результати. А й ставимо нові цілі.І сьогодні наша головна мета – перемога над ворогом!

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top