skip to Main Content

Петиція про присвоєння Героя України Ірині Фаріон отримала підтримку

Після трагічного вбивства Ірини Фаріон на сайті Уряду з’явилася петиція з проханням надати їй звання Героя України посмертно. Звернення набрало необхідну кількість голосів, що свідчить про активну підтримку цієї ініціативи серед громадян.

Петицію було опубліковано на сайті Кабінету міністрів 24 липня. Її автор, Михайло Шевелюк, зазначив, що Ірина Фаріон зробила значний внесок у збереження української державності та утвердження державної мови в умовах постійної культурної та інформаційної експансії з боку російської федерації.

З огляду на її багаторічну суттєву наукову, просвітницьку, педагогічну, політичну діяльність, спрямовану на укріплення статусу державної мови та самої державності України, ми, що нижче підписалися, просимо присвоїти Фаріон Ірині Дмитрівні звання Герой України (посмертно), — йдеться у петиції.

Розкол думок у суспільстві

Думка суспільства щодо присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України посмертно розділилася. Частина громадськості підтримує цю ініціативу, вважаючи її заслуги вагомими для України, тоді як інші вважають, що є більш гідні кандидати на цю високу нагороду.

За результатами опитування, проведеного виданням «СічНьюз», значна частина опитаних вінничан висловилася проти присвоєння цього звання Ірині Фаріон. Багато хто вважає, що нагорода має бути спрямована на військових, які захищають Україну на передовій.

Є набагато кращі кандидати на звання Героя України — наші воїни ЗСУ, а не ця розпіарена особа, — пишуть критики у коментарях.

Однак серед громадськості є й ті, хто активно підтримує ідею присвоєння звання Героя України Ірині Фаріон. Вони наголошують на її внеску в популяризацію української мови, педагогічну діяльність та боротьбу проти російської дезінформації.

Крім того, що Ірину Фаріон зухвало вбили, проти неї проводять кампанію наклепництва і оббріхування. Я вважаю, що Ірина Фаріон — герой України, професор-мовознавець, популяризатор і просвітниця нашої рідної мови, — коментують прихильники.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
4 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
анатолий
9 днів тому

бывшему партработнику кпсс .агенту кгб-героя?:куликовской битвы!!!!!!!!!!!!!!(Перефарбованих-багато)!у вас -память коротка?

Йонас
9 днів тому

Навіщо це????

ирина лещенко
9 днів тому

Ірина Фаріон герой України!!! Таких відданих Вітчизні людей дуже мало. Само собою що військові заслужили нагород, але якби в Україні хоч половина населення були Фаріон, то війни б не було! У Вінниці цього не розуміють?!

Людмила
9 днів тому

А тепер давайте подумаємо, кому присвоїти звання Героя України, пілоту, який захищає нас, ризикуючи своїм життям, військовим, що гинуть на нулі, захищаючи нас, наших рідних, Україну чи Фаріон, яка розколювала суспільство і ображала російськомовних захисників “москворотими” і виганяла з краЇни?

Back To Top