skip to Main Content

«Полтавський танк» Олександр Хижняк здобув олімпійське золото

На стадіоні “Ролан Гаррос” у Парижі сьогодні вночі відбувалася найочікуваніша подія — поєдинок за «золото» нашого боксера Олександра Хижняка проти представника Казахстану Нурбека Оралбая. Уродженець Полтави вважався одним із фаворитів турніру у ваговій категорії до 80 кг, інформують у НОК України.

Попри це, віцечемпіон Ігор у Токіо мав непростий турнірний шлях на Олімпіаді у Парижі. Не сприяла і травма Олександра, яку він отримав минулого року. Тривале відновлення вплинуло на змагальну практику, а точніше на її відсутність протягом 13 місяців.

У першому турі роздільним рішенням суддів Олександр переміг свого опонента — ексукраїнця Пилипа Акілова, який нині представляє Угорщину. В 1/4 фіналу з боротьби за нагороди одностайним рішенням суддів українець вибив бразильця Вандерлея Перейру. В 1/2 боксер з Полтави вступив у двобій з кубинцем Арленом Лопезом — дворазовим Олімпійським чемпіоном. У надскладному поєдинку боксер з України гарантував собі місце у фіналі. У боротьбі за «золото» опонентом Олександра став Нурбек Оралбай з Казахстану — чинний чемпіон світу у напівважкій вазі.

Олександр з перших секунд пішов уперед і у своєму стилі наносив чимало ударів супернику, проте Оралбай відповідав на атаки, пробиваючи на відході бокові. Тим не менш перший раунд виграв українець. Натиск «полтавського танку» відчувався і у другому раунді, але вдалі комбінації Оралбая допомогли йому виграти цей раунд. Все вирішував третій раунд. Український боксер продовжував завдавати удари: спершу казах отримав розсічення, а з фінальним гонгом упав навкарачки. У підсумку судді віддали перемогу Олександру Хижняку. Таким чином Франція втретє почула український славень за час Ігор.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top