skip to Main Content

Представники вінницького ТЦК незаконно затримали інтерна і відправили до Миколаєва

Проблема незаконних дій Територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (ТЦК) набирає нових обертів. Цього разу під ударом опинився молодий лікар-інтерн Ілля Дарвіш з Вінниці. Його мати, Ірина Дарвіш, опублікувала відеозвернення на своїй сторінці у Facebook, де детально розповіла про обставини затримання їсина та порушення з боку працівників ТЦК.

Затримали обманним шляхом

За словами Ірини Дарвіш, її сина затримали обманним шляхом і незаконно утримують на стадіоні «Локомотив» з 9 вересня. Ілля Дарвіш, лікар-інтерн першого року навчання, опинився у скрутному становищі через дії співробітників ТЦК, які проігнорували медичні показання і необхідність госпіталізації.

Працівниками ТЦК була викликана швидка допомога, де його мали госпіталізувати. Але підполковник Оксана Янчак, взявши на себе відповідальність, відмовилась віддавати мого сина для надання йому медичної допомоги, – розповіла мати хлопця.

Маніпуляції та погрози

Сестра затриманого повідомила, що її брат прийшов у ТЦК по вулиці Довженка, щоб отримати відстрочку від мобілізації. Після цього його обманним шляхом затримали й повернули туди близько 17:00-18:00. Більше 16-и годин Ілля перебував без можливості зустрітися з рідними та адвокатами. Коли йому запропонували їхати на стадіон «Локомотив», він відмовився. Натомість співробітники почали принижувати хлопця та погрожувати, заявляючи, що йому доведеться “судитися з окопів”.

На сьогодні момент Іллю змушують підписати документ як доброволець, а не за офіційно виданою повісткою. Хлопця відправили до Миколаєва, що викликає ще більше питань щодо законності таких дій.

Затримання та відмова в медичній допомозі

Як повідомляє мати затриманого, співробітники ТЦК викликали швидку допомогу для Іллі, адже його стан вимагав негайної медичної уваги. Однак, незважаючи на очевидні травми та рекомендації лікарів, підполковник Оксана Янчак взяла на себе відповідальність і відмовилася віддавати хлопця медикам для госпіталізації.

Ці дії не тільки порушують права громадянина на медичну допомогу, але й становлять серйозну загрозу для його життя та здоров’я.

Медичний висновок: важкі травми

Медичний огляд Іллі Дарвіша підтвердив наявність серйозних травм, серед яких:

  • закрита черепно-мозкова травма;
  • струс головного мозку;
  • параорбітальна гематома;
  • забійна рана повіки;
  • підвищений артеріальний тиск.

Юрист «СічНьюз» Ігор Скальський стверджує, що такі дії є незаконними. Вони порушують права людини і їх потрібно оскаржувати в суді.

P.S. Сайт «СічНьюз» продовжить слідкувати за розвитком цієї ситуації. 

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Читайте також:

У Смілі чоловік побив ветерана

Голова Донеччини закликає мешканців небезпечних районів евакуюватися

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Лис
6 днів тому

Та не в суді оскаржувати, а негайно подавати заяву в поліцію хоча б за фактом тілесних ушкоджень, не говорячи про незаконне позбавлення волі та інші склади злочину. Прослідкувати, щоб заява обов’язково була зареєстрована у ЄРДР. Яке оскарження в суді?

Back To Top