skip to Main Content

Рішення США щодо допомоги України відкладено на два тижні

У той час, як українські Захисники страждають через брак західної зброї та боєприпасів, наші заокеанські партнери, на жаль, із цим не поспішають. Причина – дискусії між партіями і політична боротьба. Зокрема, прив’язка питання допомоги Україні до посилення кордону США із Мексикою.

Сьогодні стало відомо, що спікер Палати представників США Майк Джонсон оголосив перерву у її роботі без винесення на голосування законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Про це пише The Hill з посиланням на службову записку від речника Білого дому Ендрю Бейтса, яку видання отримало.

Голосування за законопроєкт про допомогу союзникам мало відбутися 16 лютого, але його скасували. Палата представників повернеться до роботи 28 лютого.
Після цього президент США Джо Байден написав:

Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута.

За словами Бейтса, Джонсон не проводить голосування за законопроєкт через політичні моменти. Найімовірніше, ідеться про тиск з боку експрезидента Дональда Трампа на республіканців. А Майк Джонсон заявив, що Джо Байден відмовився від переговорів з ним щодо цього законопроєкту.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top