skip to Main Content
З питань реклами на сайті або співпраці звертайтесь:
Прайс

Розвінчуємо хибні уявлення іноземців про Україну

Україна останніми роками стала центром світової уваги. Проте часто інформація про неї супроводжується безліччю стереотипів та міфів, які далеко не завжди відповідають дійсності.

Чи українці справді такі, як їх «малюють» у закордонних ЗМІ? Які найпоширеніші уявлення про нашу країну? “СічНьюз” розвінчує найпопулярніші міфи про Україну, які циркулюють за кордоном.

Культ поїдання сала

Розповсюджена в Європі думка про те, що українці щодня вживають велику кількість сала, є хибним стереотипом. Хоча сало і є одним з національних символів української кухні, його споживання не є універсальним для всіх українців.

Історично склалося так, що свинарство відігравало важливу роль в економіці українського села. Селяни часто продавали свинину на ринках, залишаючи собі менш цінні частини туші і, зокрема, сало. Існує також гіпотеза, що під час монголо-татарських набігів загарбники не чіпали свиней через релігійні заборони, що сприяло розповсюдженню свинарства серед українців і, відповідно, споживанню сала.

Проблеми з зайвою вагою

Стереотип про те, що українці схильні до надмірної ваги, часто ґрунтується на упередженнях щодо традиційної української кухні, зокрема, сала та борщу. Також цей стереотип підживлюється враженнями від української гостинності. Однак, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я за 2021 рік, рівень ожиріння в Україні становить близько 24,1%, що є середнім показником для європейських країн.

Для порівняння, у Великій Британії, Чехії та Туреччині цей показник значно вищий. Це свідчить про те, що проблема надмірної ваги є поширеною в багатьох країнах світу, а не лише в Україні.

Частина росії

Переглядаючи старі відеозаписи, де іноземці намагаються відповісти на запитання про Україну, не можна не помітити значного розриву між тодішнім і нинішнім рівнем обізнаності світової спільноти про нашу країну. Раніше багато людей помилково вважали Україну частиною росії або зовсім не могли її локалізувати на мапі.

Події 2014 року та подальша російська агресія суттєво змінили ситуацію, поставивши Україну в центр світової уваги. Хоча прикро, що саме війна стала причиною такого підвищення інтересу до нашої держави.

Низький рівень життя

Стереотип про те, що Україна є бідною країною, де люди живуть у злиднях, є застарілим і не відповідає сучасній реальності. Хоча економічні показники України відрізняються від показників розвинутих країн Європи, українці мають змогу вести повноцінне життя, подорожувати та розвиватися. Зростаюча купівельна спроможність населення є яскравим свідченням цього.

Читайте також

Добірка президентських мемів, які увійшли в історію

“СічНьюз” розповідає про приховану пропаганду в серіалі “Свати”

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top