skip to Main Content

Щоденно мінімум 200 ухилянтів пробують втекти за кордон України

В умовах війни українці продовжують шукати ліпше життя за межами батьківщини. Скільки ще триватимуть втечі й коли у цьому питанні буде поставлена крапка?

Кількість ухилянтів, які намагаються виїхати за кордон

Щоденно щонайменше 200 чоловіків призовного віку здійснюють спробу залишити країну. Щоденно. Не кажучи вже про кількість звільнень з робочих місць для того, щоб працювати неофіційно і не «світитися» у реєстрах. Це деморалізація реального сектору економіки. Вона має негативні наслідки, – пояснив народний депутат України (від фракції «Слуга народу») Дмитро Наталуха.

Кількість українців, котрим вдалося виїхати

Все ж ухилянти переважно зазнають невдалі спроби покинути країну. А ось велика кількість жінок та дітей змогли знайти притулок в різних куточках світу. З початком повномасштабного вторгнення понад 14 мільйонів українці покинули межі України. Попри шалену кількість, цифри дедалі збільшуються.

Понад 6,5 млн із них розкидані по світу як біженці. А близько 3,7 млн залишаються переміщеними особами в Україні, звітує Міжнародна організація з міграції ООН.

Коли закінчаться масові втечі

Існує безліч припущень, коли, нарешті, пануватиме мир. За словами журналіста та політичного аналітика Віталія Портникова, Україна має два варіанти. Розглянемо їх.

1.Підписання мирної угоди

Це мирна угода, а потім через два роки ворог приходить і всіх добиває. І у вас є два-три роки просто щоб закінчити свої справи на території, яка є територією ризику. Обіцяли ж одне, а зробили фактично зовсім інше, – зазначає аналітик.

2.Створення лінії розмежування

Ніхто нікого не питає, погоджуєтеся ви на поступки, чи не погоджуєтеся. Південних корейців теж ніхто не питав, чи вони погоджуються на територіальні поступки. І на те, щоб в Пхеньяні були комуністи, вони не погоджувалися — просто така лінія розмежування існує. Вони й досі не погоджуються, – розповідає Віталій.

Скільки ж українців після війни захочуть повернутися у свої домівки, невідомо.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top