skip to Main Content

Шок і ганьба – яким чином українці фінансують російську армію

Виявляється – дуже просто. Про це українцям розповідає така відома молодичка, як Ірена Карпа – письменниця, співачка (гурт «Qarpa») та громадська діячка. Одна з небагатьох, кого приємно читати, слухати та дивитись одночасно.

У етері «Суспільного» («Українське радіо») Ірена просто вразила мене однією цифрою. Справа в тому, що за 2023 рік відома всесвітня мережа YouTube «монетизувала» свій російський сегмент на кругленьку суму у 8,2 мільйони доларів тільки за рахунок українського сегменту. Тобто українські споживачі YouTube у минулому році «надивились» та «наклацали» російського контенту на суму 8, 2 млн. доларів.

Звичайно, що пані Карпа закликала українську відеоспільноту послати російський контент YouTube услід «руському воєнному кораблю» та переключитися на вітчизняний.

Не знаю, як хто, а я одразу, перш за все, переглянув свій плей-лист. І як не було би сумно видалити звідти, скажімо, «круізовий» «Іді же с намі», але довелось. Бо дуже вже аргументованою була Ірена.

Як би не було печально, але більшість українців навіть не здогадується про такі цифри, «споживаючи» такий звичний і зовні безневинний контент.

Олександр МАЗАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top