skip to Main Content

«Скромний та наполегливий» – перший тренер про Циганкова

Віктор Циганков – ім’я, яке знайоме кожному українському вболівальнику. Цей вихованець вінницького футболу за лічені роки здолав шлях від юнацької команди «Ниви» до лав київського «Динамо» та національної збірної України. Нині Віктор Циганков успішно виступає в «Жироні», одному із лідерів елітного чемпіонату Іспанії. Сайт “СічНьюз” вирішив зазирнути за лаштунки успіху та дізнатися більше про юнацькі роки та становлення Віктора як футболіста. Ми поспілкувалися з його першим тренером Миколою Загоруйком (Вінниця), який ексклюзивно поділився спогадами про юного Циганкова.

Шлях до Жирони: перші кроки

Віктор Циганков почав тренувати Віктора, коли йому було шість років.

Він прийшов, як маленьке руде сонечко. На тренування приходив ще до початку, за годину. Ніколи спізнювався і не прогулював. Зазвичай, власний футбольний м’яч може триматися у дитини по пару років. Батько Віті був змушений купляти кожного місяця новий. Бо той їх рвав, як “Тузик грілку”, – ділиться тренер.

Загоруйко пригадує, що юний Циганков був дуже відповідальним вихованцем.

Віктор – шульга. Тому його слабкою стороною була права нога. А з сильних сторін можу визначити креативність, неординарність мислення на футбольному полі, технічність у володінні м’яча, – продовжує тренер.

Секрет успіху: працьовитість, скромність і командний дух

За словами першого тренера, Віктор Циганков в юнацтві вирізнявся наполегливістю, бажанням досягти успіху. Але найбільше, що його відрізняло від інших – це скромність і вихованість. За що велика подяка його батькам.

До Києва Віктор перебрався в сезоні 2010-2011 років, відігравши першу половину чемпіонату ДЮФЛ України за свою рідну команду ДЮСШ ім. Блохіна-Бєланова (нині – ДЮСШ «Нива»), а другу — вже за «Динамо».

На думку наставника, Віктор досі не зловив «зіркової хвороби» і залишається таким, як він його пам’ятає. Він досі не забуває свого першого тренера. Коли знаменитий футболіст буває у Вінниці, часто приходить в гості.

До війни, коли Віктор грав у «Динамо» і бував у Вінниці, він не забував і заходив в гості. Я підтримую зв’язок з його батьком. І ми будемо бачитись у Жироні на останній грі сезону в травні,- ділиться Микола.

Порада для футболістів

Футболістам ,які мріють про таку ж кар’єру як у Віті, тренер радить більше часу приділяти м’ячу, а не гаджетам. А також наполегливо тренуватися, не «хапати зірок з неба», бути скромнішими у житті і «наглішими» на футбольному полі. При цьому обов’язково бути командним гравцем.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 4 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top